Dozmat Község Önkormányzata
9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon: 36309025130

Dozmat Község Önkormányzata
9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon: 36309025130

Nagyjelentőségű beruházás kezdődik a faluban.

2017. november 13., 15:19
Aszfaltos út és parkoló a temető környékén.

Dozmat község önkormányzata egy újabb, nagy jelentőségű beruházást kezd meg a napokban. Több éves előkészítés, tervezés, engedélyeztetés után egy újabb önkormányzati út kerül kiépítésre. Ahol eddig kavicsos út volt, ott most aszfaltos út kerül kiépítésre. Mintegy 300 méteren épül teljesen új út, 10,5 cm vastag aszfaltréteggel. A temető előtti területen egy 5,5 méter széles, kiemelt szegéllyel lezárt úttest épül, az út folytatásában pedig egy 4 méter széles aszfaltos út és 2-szer 1,5 méteres padka kerül kiépítésre. A temető előtt még 6 db aszfaltos parkoló is kialakításra kerül. A teljes beruházás a tervezéssel, engedélyeztetéssel együtt mintegy nettó 14,5 millió Ft-ba kerül. A beruházást az önkormányzat saját erőből végzi el, forrását a környéken eladott építési telkekből befolyt vételár, illetve 2 érintett magáningatlan tulajdonos pénzügyi hozzájárulása biztosítja.

A kistelepüléseken az egyik legnagyobb probléma az utak, járdák rossz minősége vagy hiánya, és kevés helyen van egy kis önkormányzatnak erre megfelelő forrása, így ez a beruházás különösen nagy jelentőségű egy ilyen kis faluban, mint Dozmat.

Az útépítés ideiglenes forgalomkorlátozásokkal fog járni, de erről a kivitelező az elkészült forgalomkorlátozási terv alapján folyamatosan tájékoztatást ad és rendelkezésre áll elkerülő út is az Akácfa utcán keresztül.

Dozmat község önkormányzata
Megosztás
« Vissza az előző oldalra!


Dozmat Község Önkormányzata - Magyar