Dozmat Község Önkormányzata
9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon: 36309025130

Dozmat Község Önkormányzata
9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon: 36309025130

Kötelező ebösszeírás Dozmaton

2017. szeptember 25., 15:59
A kutyatartók kötelezettsége

Tisztelt Kutyatartók!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése rendelkezése alapján az eb tartási  helye szerinti illetékes önkormányzat-ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente egy alkalommal ebösszeírást végez.

A települési Önkormányzat az ebösszeírás alapján az Önök által szolgáltatott adatokról elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Felhívom figyelmét, hogy az eb tulajdonosa, tartója köteles a törvényben előírt adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

A 2017. évi ebösszeírás céljából kérem a Dozmat Község Önkormányzat közigazgatási területén tartott ebek tulajdonosait/tartóit, hogy az adatlapot töltsék ki és 2017.október 31. napjáig az önkormányzathoz eljuttatni szíveskedjék.

A bejelentőlapot ebenként kell kitölteni az oltási könyv alapján. /kitöltési útmutató az adatlap hátoldalán található/

További formanyomtatványt az Önkormányzati Hivatalban (Torony, Rohonczi u. 6.) vehet át személyesen, vagy a honlapunkról a Letölthető dokumentumoknál (Egyéb hivatalos dokumentumok) letölthető.

Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után, melynek legkisebb összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 30.000. Ft.

Felhívom a figyelmet arra is, hogy a 2014. évben bejelentett ebeket ismét be kell jelenteni.

Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az ebtulajdonos az ebösszeírását követően is köteles az adatokban bekövetkező változásokat, szaporulatokat, elhullást írásban bejelenteni.

A bejelentőlap leadásának határideje: 2017. október 31.

Együttműködésüket köszönöm!

                                                                             Horváth Eszter jegyző

 
Megosztás
« Vissza az előző oldalra!


Dozmat Község Önkormányzata - Magyar