Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Faluház és Könyvtár
+36703676784
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Faluház és Könyvtár
+36703676784
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Faluház és Könyvtár
+36703676784
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Cikkek Dozmatról / Az új beruházásokat is felavatták karácsony előtt - Együtt ünnepeltek

Az új beruházásokat is felavatták karácsony előtt - Együtt ünnepeltek

2012.12.23.Dozmat - A közösség ereje nagy dolgokra képes. Bizonyíték rá a kis falu, Dozmat, ahol szombaton nagy ünnepséget tartottak.

A település közös karácsonyfája "alá" került a falu idei három fontos beruházása, majd együtt ünnepeltek. A jövő évi tervek is biztatóak.

Szombaton délután először átadták a közelmúltban elkészült három beruházást Dozmaton: a   13,6 millió forintból megépült új, 300 méteres aszfaltos utat a Vadvirág utcában,  ahol   eddigi kavicsos út vezetett, így az itt élők mindennapjait tették  komfortosabbá. Ezt a beruházást az önkormányzat saját beruházásként, pályázat igénybevétele nélkül valósította meg. Átadták  a Leader-pályázatból épült új aszfaltos kosárlabdapályát, ahol gondoltak a kisebbekre is, hiszen  gyerekpalánkot is elhelyeztek.

Szintén most avatták  fel az itt elkészült erdőtelepítést, amely 1,3 hektáron, vadkerítés felépítésével valósult meg, és amely része az itt kialakítandó dozmati szabadidő parknak. Cél az, hogy   ebben az erdőben később parkerdő legyen  tanösvénnyel,  a dozmati családok erdejével.
 
Szombaton a faluházban gyűltek  össze a falu lakói: a gyerekek betlehemes műsort adtak elő

- Örömmel számolok be arról, hogy csak az idei évben mintegy 23 millió forintnyi  összértékben valósított meg beruházásokat az önkormányzat, ami több, mint a falu egyéves költségvetése. És a tervek sem kicsik. Jövőre még nagyobb összeget köt majd  az önkormányzat beruházásokra elkölteni, építünk  öltözőépületet,   sétaútat,   folytatódnak az útépítések is. Legfontosabb cél, hogy az itt élők mindennapi életkörülményeit és a környezetét még élhetőbbé tegyük, és hogy az ide látogatók is egyre jobban érezzék magukat  - vetítette előre a jövőt is Horváth Ádám   polgármester.

Az átadást szalagátvágással, hordógurítással, és pezsgődurranással tették emlékezetessé, dr. Perger Gyula   plébános áldásával pedig a hosszú fennmaradást

Ezután a faluházban folytatódott a program, ahol zene, pogácsa, pálinka, tea, üdítő várta a helyieket. Lelkes anyukáknak köszönhetően a dozmati gyerekek megtanultak egy betlehemes játékot, melyet előadtak, azután közösen énekeltek karácsonyi dalokat.
A műsor után közösen átsétáltak a falu közepére, a két éve elültetett fenyőfához, amelyet azóta Dozmat karácsonyfájának neveznek, s ahol közösen ünnepeltek, meggyújtották a falu fényeit, miközben az önkormányzat fasírozottas szendviccsel, pálinkával, forralt borral, teával látta vendégül a falu lakóit.
A kis faluban egy ilyen esemény összehozta az embereket, s noha a karácsony családi ünnep, itt előkarácsonyoztak, közösen ünnepeltek jókedvvel, barátságban, elfelejtve a hétköznapi gondokat.

A dozmatiak bizonyára feltöltődve készülnek otthonaikban a karácsonyra, és bizakodva tekintenek a jövőbe.
Dozmaton  nem csak a "fizikailag" megtestesülő beruházások fontosak. Az emberiek is. Ezért rekord összeggel támogatták idén  a dozmati tanulókat   - az általános, közép- és felsőfokú iskolásokat egyaránt,  volt  iskolakezdési támogatás, Bursa -,   és a nyugdíjasokat is. Szeretnének ugyanígy adni nekik jövőre is. 
 
Némethy Mária

Módosítás: (2013. március 06. szerda, 13:46)

 


« Vissza az előző oldalra!

Dozmat Község Önkormányzata - Magyar