Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Dozmat Községi Könyvtár
+36304935322
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Dozmat Községi Könyvtár
+36304935322
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Dozmat Községi Könyvtár
+36304935322
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Dozmati Szabadidőpark

Dozmati Szabadidőpark és Játszótér használati rendjére vonatkozó szabályzat

A falu elején található dozmati Szabadidőpark Dozmat község önkormányzatának tulajdona, és az önkormányzat a kezelője. Az önkormányzat a szabadidőpark és játszótér használatát úgy kívánja szabályozni, hogy biztosítsa az eszközök előírások szerinti használatát, ezzel hosszú távra megőrizze azok jó állapotát. Továbbá biztosítani kívánja a nyugodt pihenést és kikapcsolódást a parkban, és egyúttal a környéken élők nyugalmát is. Ezt azzal kívánja kontrollálni, hogy a játszótér egyidejű használatát szabályozza, és meghatározza, hogy egyszerre mennyien tartózkodhatnak a park területén, elkerülve a tumultust, és a konfliktusokat.

A parkot látogatók a belépéssel együtt elfogadják és magukra nézve kötelezőnek tekintik az önkormányzat által meghatározott szabályokat, feltételeket, melyek a következők:

 

 1. A játszótér területére állatot (kutyát) bevinni tilos.
 2. A játszótér területén tilos a dohányzás.

 3. A játékokat csak 14 éves kor alatt lehet használni. A 6 éves kor alatti gyermekek csak szülői felügyelet mellett használhatják a szabadidőparkot.

 4. Szemetelni tilos.

 5. A játékokat minden 14 év alatti gyermek korlátozás nélkül használhatja.

 6. 14 év felett a játszótéri játékokat használni tilos!

 7. A játékok szándékos rongálása esetén keletkezett kárt a rongáló, illetve nagykorú hozzátartozója köteles megtéríteni.

 8. A szabadidőpark kamerával megfigyelt terület.

 9. Az önkormányzat fenntartja magának a jogot, hogy aki a szabályokat nem tartja be, azt a park területének elhagyására szólítsa fel, többszöri figyelmeztetés esetén pedig megtilthatja a park látogatását.

 10. Az önkormányzat szabályozhatja, hogy a szabadidőpark és játszótér területén egyszerre hány ember tartózkodhat, mivel annak befogadóképessége korlátos. Ha egyszerre a parkban túl sok ember tartózkodik, akkor az önkormányzat felszólíthatja az ott tartózkodókat a park ideiglenes elhagyására, illetve korlátozhatja az újabb látogatók beengedését.

 11. Szervezett, csoportos látogatókat (10 fő felett) csak előzetes bejelentkezés alapján fogadunk. Ezt előzetesen írásban kell kérni az onkormanyzatdozmat@gmail.com email címen vagy a következő telefonszámon: +3630-9466-116. Mivel szombaton és vasárnap csoportok nélkül is magas a park látogatottsága, ezért ezekre a napokra szervezett csoportokat az önkormányzat kapacitás hiányában nem engedélyez, kivéve a helyi lakos által történő foglalás. Külsős csoportok fogadására hétfőtől péntekig van lehetőség. Csoportok esetén egyszeri 10.000 Ft-os költségtérítést kell fizetni a szolgáltatásokért. 15 főnél nagyobb csoportok esetében egyszeri 20.000 Ft a szolgáltatási díj. Dozmat Község Önkormányzat Polgármestere eseti mérlegelés alapján díjkedvezményt, illetve díjmentességet biztosíthat.

 12. A parkba érkezők kizárólag a park előtt található aszfaltos és kavicsos parkolót használhatják a gépkocsik parkolására.

 13. A park és játszótér nyitva tartása: 10.00 órától 20.00 óráig, ettől eltérő használat csak külön engedéllyel lehetséges.

 14. Rossz időjárás esetén az önkormányzat fenntartja a jogot a park látogatásának korlátozására.

 15. A labdarúgópályát csak önkormányzati engedéllyel lehet előre egy-egy focimeccs erejéig lefoglalni. Önkormányzati engedély birtokában az arra jogosult a meghatározott időszakban kizárólagosan használhatja a focipályát.

 16. Az önkormányzat saját rendezvényeit a fentiektől eltérően saját hatáskörben szabályozhatja.

Dozmat Község Önkormányzata

 

A használati rend felülvizsgálata 2020. november 12. napján megtörtént.

Dozmat, 2020.11.12.

Gombor György

Dozmat Község Önkormányzat polgármestere

 


Dozmat Község Önkormányzata - Magyar