Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Faluház és Könyvtár
+36703676784
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Faluház és Könyvtár
+36703676784
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Faluház és Könyvtár
+36703676784
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Cikkek Dozmatról / Túraútvonalat és szabadidőközpontot avattak Dozmaton

Túraútvonalat és szabadidőközpontot avattak Dozmaton

2013.06.30.Szombaton falunap volt, de milyen! Ismét mérföldkő volt ez Dozmat fejlődésében: két közösségi beruházást avattak. A falu vezetése vonzóvá akarja tenni Dozmatot, kitörési pontnak tartja azt: népszerű lesz a betelepedőknek, fellendül a falusi vendéglátás.

Két közösségi beruházást avattak szombaton Dozmaton. Az egyik a Dozmati Csodaszarvas Natúr és Kultúr Tanösvény volt, amely Leader pályázatból nyert négymillió, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. egymillió, továbbá az önkormányzat 300 ezer forintos hozzájárulásával készült el. Ez három gyalogos túraútvonalból áll. Az egyik a falu felett lévő domboldalon kialakított sétány, kellemes erdei gyalogút, melyet összekötöttek a tavasszal átadott családok erdejével és a falu számos pontján található nevezetességekkel, mint a faluház, a Muzsla-forrás, a Millenniumi és a Történelmi Emlékpark, valamint Dozmat történelmi értéke, a Szent György-templom.

A túraútvonalat könnyű megtalálni, végig táblák jelzik, az erdőben pedig információs táblákról ismerheti meg a túrázó a környék élővilágát. A bátrabbak számára kialakítottak egy hosszabb, öt kilométeres túrautat az erdőben, egy tíz kilométeres  pedig  a Nordic-Walking kedvelőit várja.

A másik beruházás egy szabadidőközpont rögtön a falu elején. Szintén Leader pályázaton nyert 10 millió forintból, s az önkormányzat 3,5 millió forintjából építették meg. Itt mindenki számára kellemes időtöltést nyújtó sport- és pihenőpark létesült. Városias kiviteleben. Van itt kosárlabdapálya normál és mini palánkkal, automata öntözőberendezéssel, kispályás füves labdarúgópálya labdafogó hálókkal, éjszakai reflektor világítással, öltöző zuhanyozóval, WC-kel, mosdóval, pelenkázóval, térköves sétánnyal, kandeláberekkel, új padokkal, ivókúttal, biciklitárolóval.

Öröm látszott az avatóra összegyűlt dozmatiakon. Horváth Ádám polgármester újabb nagyon jó hírekkel lepte meg őket. Ismét nyert egy pályázatuk, ezúttal 15 millió forintot faluházuk teljes külső felújítására, udvarának parkosítására, és egy másik helyszínen egy díszpark kialakítására. Ezekkel a fejlesztésekkel még szebbé, még élhetőbbé szeretnék tenni a falut.

A polgármester beszámolt arról is, hogy a dozmati Árpád-kori Szent György templom szintén 15 millió forintot nyert felújításra, így korábbi pályázatokkal együtt  teljesen megújul a templom belseje, és régi pompájában áll majd Magyarország egyik legrégebbi, legszebb temploma.

A falunap labdarúgó emléktornával kezdődött. Elhunyt polgármesterükre, Szabó Miklósra emlékeztek a dozmatiak. Utána a közös ebéden a polgármester virággal köszöntötte a 80 évnél idősebbeket. Majd fellépett bűvész, énekesek, táncosok, volt légvár, íjászat, szekerezés, este zene, tűzijáték.

Némethy Mária

 


« Vissza az előző oldalra!

Dozmat Község Önkormányzata - Magyar