Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Faluház és Könyvtár
+36703676784
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Faluház és Könyvtár
+36703676784
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Faluház és Könyvtár
+36703676784
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Egyházi hírek / Évközi 26. vasárnap (2020. szeptember 27.)

Évközi 26. vasárnap (2020. szeptember 27.)Évközi 26. vasárnap (2020. szeptember 27.)
 1. Ma van a plébániánkhoz tartozó 10 gyermek elsőáldozása, amely áprilisban a vírus helyzet miatt elmarat. A mai vasárnap egyben Bucsu község búcsúnapja.

 

 1. A jövő héten állunk át a téli miserendre, így a hétköznapi szentmisék és a bucsui előesti szentmise is 6-kor kezdődnek.

 

 1. Október a Szűzanya hónapja. Bucsuban az esti szentmisék előtt ½ 6-tól rózsafüzért imádkozunk. Dozmaton minden este 6-kor, Sében csütörtökön este 6-kor, Toronyban hétfőtől szombatig minden este fél 6-kor.

 

 1. Pénteken elsőpéntek, délelőtt a házaknál látogatom meg az elsőpéntekes betegeket, este fél 6-tól gyóntatás lesz a toronyi templomban.

 

 1. Szombaton délelőtt 11 órakor a leendő bérmálkozók oktatása lesz a toronyi templomban. Az oktatáson való részvétel kötelező.

 

 1. Szombaton az ondódi kápolnában 5-kor lesz a szentmise, amely egyben a kápolna búcsúnapja.

 

 1. Jövő vasárnap elsővasárnap van. A Rózsafüzér Társulat fél 3 -kor tartja imádságát a toronyi templomban, Bucsuban pedig a fatimai imacsoport végzi kilencedét. A jövő vasárnapi perselyadományt minden községben a templom javára adtuk.

 

 1. A jövő vasárnapi toronyi szentmise végén imádsággal emlékezünk meg Toronyi Németh Istvánról születésének 114. évfordulójáról.

 

 1. Az esztendő utolsó negyedévét kezdtük meg, ezért kérem, hogy akik az egyházi adót még nem fizették be és lehetőségeik engedik tegyenek eleget a Szent István kora óta tartó kötelezettségnek.

 

 1. Pénteken este 8 órakor a Székesegyházban a Szent Efrém férfikar fellépése lesz, jegyek a Püspöki Palotában kialakított látogatóközpontban vásárolhatók.

 

 1. A püspöki kar rendelete értelmében újra, csak és kizárólag kézbe áldoztatás van a szentmiséken a járványügyi helyzet miatt valamint a miséző pap illetve a kántor kivételével mindenki számára kötelező a szájmaszk rendeltetésszerű viselése a templomban hétköznap és vasárnap is minden szertartáson. Kérjük ennek tiszteletben tartását.

 

 1. A vallását komolyan gyakorló ember néha olyan helyzetbe kerül, hogy legjobb szándéka ellenére sem látja tisztán: mit tegyen, hogy Isten akaratát kövesse? Ilyenkor legbiztosabb útjelzőnk a lelki atyánk. Ha a tőle kapott tanácsokat követjük, biztosan jó úton járunk. Az  olyan lelkiatya pedig, aki nemcsak mutatja az utat, hanem élete példájával lendületet is ad a haladáshoz, különösen nagy ajándék és nagy kincs. Az elmúlt hat évben Dr. Székely János püspök atya a Keresztény Élet portálonon keresztül feltett kérdésekre adott válaszait olvashatjuk összegyűjtve abban a kötetben, amelyet az elmúlt hónapokban könyv formájában sajtó alá rendeztem.  A kérdések és az erre adott válaszok az élet minden területét felölelik: Egyház és társadalom, család és hivatás, szentségek, keresztény viselkedés, teológia, erkölcs, lelki élet, katolikus előírások, házasság, problémák a házasságban, szexualitás, gyermekvállalás. A kérdések lehet éppen a mi kérdéseink is!? Választ kaphatunk rá, a Lelkiatya, Dr. Székely János püspök atya segítségével. Életünk útján, küzdelmeinkben legyen útmutató ez a könyv. A könyv október 8-tól megvásárolható a Martinus Kegytárgyboltban.

« Vissza az előző oldalra!

Dozmat Község Önkormányzata - Magyar