Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Faluház és Könyvtár
+36703676784
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Faluház és Könyvtár
+36703676784
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Faluház és Könyvtár
+36703676784
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Egyházi hírek / Évközi 27. vasárnap (2020. október 4.)

Évközi 27. vasárnap (2020. október 4.)Évközi 27. vasárnap (2020. október 4.)
  1. A mai vasárnap elsővasárnap a Rózsafüzér Társulat délután fél 3-kor tartja imádásgát a toronyi templomban, Bucsuban pedig a fatimai imacsoport végzi kilencedét. Perselyadományt mind a négy községben a templom javára adtuk.

 

  1. Október a Szűzanya hónapja. Bucsuban az esti szentmisék előtt ½ 6-tól rózsafüzért imádkozunk. Dozmaton péntek este fél 6-kor, Sében csütörtökön este fél   6-kor, Toronyban hétfőtől szombatig minden este ½ 6-kor, vasárnap pedig a szentmise előtt.

 

  1. A leendő bérmálkozók oktatása szombaton délelőtt 10-kor lesz a toronyi templomban.

 

  1. A vallását komolyan gyakorló ember is, néha olyan helyzetbe kerülhet, hogy legjobb szándéka ellenére sem látja tisztán: mit tegyen, hogy Isten akaratát kövesse? Ilyenkor legbiztosabb útjelzőnk a lelki atyánk. Ha a tőle kapott tanácsokat követjük, biztosan jó úton járunk. Az olyan lelkiatya pedig, aki nemcsak mutatja az utat, hanem élete példájával lendületet is ad a haladáshoz, különösen nagy ajándék és nagy kincs. Az elmúlt hat évben Dr. Székely János püspök atya a Keresztény Élet portálonon keresztül feltett kérdésekre adott válaszait olvashatjuk összegyűjtve abban a kötetben, amelyet az elmúlt hónapokban könyv formájában sajtó alá rendeztem.  A kérdések és az erre adott válaszok az élet minden területét felölelik: Egyház és társadalom, család és hivatás, szentségek, keresztény viselkedés, teológia, erkölcs, lelki élet, katolikus előírások, házasság, problémák a házasságban, szexualitás, gyermekvállalás. A kérdések lehet éppen a mi kérdéseink is!? Választ kaphatunk rá, a Lelkiatya, Dr. Székely János püspök atya segítségével. Életünk útján, küzdelmeinkben legyen útmutató ez a könyv. A könyv még a mai vasárnap megrendelhető a sekrestyében a szentmise után. Jövő hétvégén pedig átvehető 2.950 ft-os áron.

 

  1. A jelenlegi Egyházközségi Képviselőtestületek ötéves mandátuma az ősz során lejár. Az új képviselőtestületbe régi-új tagokat lehet jelölni a jövő hétvégi szentmiséken. Az új képviselőtestületek létszáma háromtól tizenkét főig terjedhet a plébános belátása szerint. Jövő hétvégén minden szavazásra jogosult személy jelölhet 3 tagot az új képviselőtestületbe. Jogosult jelölni és jelölhető minden olyan 18 éven felüli krisztushívő, aki a plébánia területén lakik, vagy legalább egy éve tevékenyen részt vesz az egyházközség életében, megbérmálkozott és egyházi hozzájárulását fizeti. Ha házasságban él, érvényes szentségi házassága van. Választható minden 75 év alatti személy, akire az előbb felsorolt feltételek igazak.  A jelölőlapot a plébánosnak kell átadni, aki az átadáskor ellenőrzi, hogy valóban három személy szerepel-e listán illetve a rajta szereplő személyek a fenti feltételeknek megfelelnek-e.

« Vissza az előző oldalra!

Dozmat Község Önkormányzata - Magyar