Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Faluház és Könyvtár
+36703676784
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Faluház és Könyvtár
+36703676784
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Faluház és Könyvtár
+36703676784
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Egyházi hírek / Toronyi Plébánia hirdetése

Toronyi Plébánia hirdetéseToronyi Plébánia hirdetése

 

Nagyböjti időt éljük, a Szent Negyvennapot. Pénteki napokon tartózkodunk a húseledelektől, 14 éves kortól. Felmentése van azoknak, akik közétkeztetésben részesülnek, illetve a betegeknek. Nekik más fontos dologról kell lemondaniuk.

A lényeg, hogy gyakoroljuk ezeken a pénteki napokon a lemondást, így kapcsolódva Jézus szenvedésébe. A lemondásnak önfegyelmező, akaraterősítő hatása is van.

 

A búcsúi, dozmati és toronyi orgonaszentelések és műsor alkalmával, szép számban jelentek meg híveink és az érdeklődők. Hálás köszönet kántorunknak, Adonyi Dávidnak a szervezésért és a háttérmunkákért.

 

Látjuk és tapasztaljuk, hogy Magyarország egy emberként mozdult meg az Ukrajnából menekült emberek megsegítésében. Az Egyházmegyei Karitász, valamint az Önkormányzatok gyűjtenek tárgyi adományokat a rászorulóknak.

A Plébániai Karitásszal abban egyeztünk meg, hogy nem szervezünk tárgyi adománygyűjtést, rászervezve az önkormányzati gyűjtésre. Aki ezzel kívánja támogatni a nincstelenné vált felebarátainkat, azok az Önkormányzatoknál leadhatják adományaikat.

A Plébánia azt szorgalmazza a hívek közösségében, hogy hívják a 1357 adományvonalat és így -,500 forinttal támogatjuk a menekültek ellátását.

 

Elkezdem a bérmálási felkészítést a Toronyi Plébánia keretében bérmálkozók részére, március 12-én, szombaton, 14.00 órai kezdettel, a toronyi templomban. A felkészítésre várom mindazokat, akik az idei évben bérmálkoznak, és leadták jelentkezési lapjukat.

 

Az elsőáldozók első felkészítése március 19-én, szombaton, 11 órai kezdettel lesz a toronyi templomban. Mindkét alkalommal szeretettel és felkészülten várom a gyermekeket.

 

Fatimai esténket március 13-án, vasárnap este 6 órakor tartjuk a dozmati templomban. Vendég atya: Böjti Balázs, sárvári káplán úr lesz. Szeretettel várjuk a kedves Szűzanya tisztelő híveket.

 

A kántor Úr szeretné a Húsvéti Ünnepkörben az egyházközségek zenei életét fellendíteni. Virágvasárnap és Nagypénteken a szertartás része, hogy az evangéliumban passiót olvasunk fel vagy énekelünk. Ehhez okvetlen szeretnénk kérni a jó hangú, férfiak jelentkezését, akik nélkül sajnos nem megvalósítható egy ilyen szolgálat. Pilátus, Jézus és az evangélista szerepeket férfi hangnak kell énekelnie. Terveink szerint a szombati esti bucsui és a vasárnapi toronyi szentmisén hallhatnánk a kedves hívek a kórus előadásában Werner Passióját. A kántor úr énekpróbákat tartana hetente, a kórus tagjaival egyeztetett időpontban. Jelentkezéseket várjuk a sekrestyében a szentmisék előtt vagy után, továbbá kántor úrnál is lehet jelentkezni. Ha nem találunk férfi énekeseket, akkor ez a tervünk sajnos nem tud megvalósulni és olvasott passiót fognak hallani a kedves hívek.


« Vissza az előző oldalra!

Dozmat Község Önkormányzata - Magyar