Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Dozmat Községi Könyvtár
+36304935322
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Dozmat Községi Könyvtár
+36304935322
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Dozmat Községi Könyvtár
+36304935322
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Egészség délután és sport hétvége Dozmaton

2021. szeptember 29., 17:31
Idén először Dozmat is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét eseményéhez, melynek keretén belül 3 napon át különböző programokon vehettek részt az érdeklődők.

 

Az Európai Mobilitási Hetet minden évben szeptember 16. és 22. között rendezik meg. Ezen a héten az európai országok fokozott erőfeszítést tesznek a fenntartható közlekedési megoldások bevezetésének népszerűsítésére, ösztönözve a lakosokat, hogy próbálják ki a gépkocsihasználat alternatíváit.

A programsorozat kerékpáros közlekedési biztonsági előadással kezdődött pénteken délután, ahol Gombor György polgármester ismertette, hogy milyen felszerelések kellenek a biciklire, illetve mire kell figyelni a kerékpáros közlekedés során. Az előadás után egy 10 kérdésből álló tesztet tölthettek ki a gyermekek és szülők, a helyes megfejtők között 20 ezer forintos Decathlon vásárlási utalvány került kisorsolásra. Mivel négy hibátlan kvíz is született, így a további három helyesen kitöltött teszt tulajdonosai zseblámpát kaptak ajándékba, valamint minden résztvevő egy-egy csokit majszolhatott el a program zárásaként.

Másnap, szombaton 10 órakor több mint 30 résztvevővel kerékpáros túrán vehettünk részt. Az Életfa Parkerdőbe bicikliztünk el, körülbelül 4,5 km-t megtéve, ahol aztán egy kis pihenő után Illés Péter beszélt az erdő növény- és állatvilágáról, melyet az erdőben kihelyezett táblákon is meg lehet tekinteni.

A program itt nem ért véget, hiszen közös sütögetéssel, beszélgetéssel, ismerkedéssel telt az idő. Mindenki hozta a maga kis batyuját, amiből előkerült a szalonna, a virsli, a krumpli, amit csak sütni szeretett volna. Gyönyörű időben, nagyon jó hangulatban került elfogyasztásra az elkészült étel. Délután fél három körül indultunk vissza, jól elfáradva, de ugyanakkor élményekkel feltöltődve érkeztünk haza. 

A Mobilitás Hetének dozmati záró programján, vasárnap délután megismerkedhettünk a nordic walking nevű sporttal, melyet a korábban már megismert profi oktató, Szabó Erika mutatott be. Ismertette a bot helyes használatát is, majd egy-kis bemelegítő séta után elindultunk a 2,5 km-es nordic walking pályán. Menet közben megálltunk a fitnesz parkban, ahol végeztünk pár gyakorlatot, kiegészítve néhány ügyességi feladattal.

A Mobilitás Hete programjai előtti kedden a szombathelyi Egészségfejlesztési Irodának köszönhetően egészség délutánt tartottunk a településen, ahol egészségprevenciós mérésekkel, egészség-tanácsadással várták az érdeklődőket. Lehetőség volt egészséges falatkák, italok kóstolására is, közben a gyerekek különböző fejlesztő, ügyességi játékokkal játszhattak, illetve ugrálóvárban mozoghattak kedvükre.

Galéria

(A képek felhasználása tilos és engedélyköteles)

 

 

 

 

 
« Vissza az előző oldalra!


Dozmat Község Önkormányzata - Magyar