Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Faluház és Könyvtár
+36703676784
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Faluház és Könyvtár
+36703676784
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Faluház és Könyvtár
+36703676784
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Falunapi összefoglaló

2023. augusztus 05., 15:46
Falunap 2023.07.29. beszámoló

Július utolsó szombatján 2023.07.29-én került megrendezésre falunapunk, amely ismét jól sikerült, bár az időjárás majdnem közbe szólt. A zivatar után, ami egy kisebb pakolásra ösztönözött bennünket, kisütött a nap és kezdetét vehették a programok. A rendezvényt megelőző napon, péntek délután Budai Balázs segítségével Imre Tibor és Gombor György által feldolgozásra került az Aranypatak Vadásztársaságtól kapott szarvas.

Szombat délelőtt előkészítésre került a szarvas pörkölt alapanyaga, zöldségek előkészítése és a padok is a helyükre kerültek. Köszönjük a délelőtti segítséget a Horváth házaspárnak Heninek és Gyulának, a Róka házaspárnak Ildinek és Andrásnak, a Gombor házaspárnak Ildikónak és Gyurinak, a Dankovics házaspárnak Heninek és Norbinak. Köszönjük a délelőtti segítséget Pezenhoffer Beának, Jancsurák Ritának, Rédei Lászlónak, Kiss Balázsnak. Délután megkezdődött a főzés, Imre Tibor irányította az egyik üstöt, a másikat Dankovics Norbert és Szakály Henrietta.  Az ugrálóvár felállítása, és ügyességi akadálypálya, valamint a tapadókorongos íjaink felállítása is megtörtént a kisebbeknek.

16:00 órától a séi  Gejzír Söröző büféje várt mindenkit, a kisebbeket jégkrémmel, melyet a kupon ellenében meg is kaptak, a felnőtteket színes italkínálattal, finom csapolt sörrel.

17:00 órakor megkezdte bemutatóját a szombathelyi Speedy Jumps lendületes Kangoo bemutatója, Bolla Juli vezetésével. A vállalkozó szelleműek a bemutató végén kipróbálhatták a kangoo cipőket, és az abban való ugrálást.

17:30 órától a toronyi asszonykórus mindig jókedvre derítő előadását láthattuk. Ezt követően fogyaszthattuk el a finom vacsoránkat. A vacsora tálalásában nyújtott segítséget Horváthné Kocsis Henrietta, Szakály Henrietta, Dankovics Norbert, Pezenhoffer Bea, Pezenhofferné Marika és a férje, Pál. Köszönjük Tóth Ernőnek és családjának, új dozmati lakónknak a jelentős mennyiségű sajtos és tepertős pogácsát, ami a vacsora alatt az utolsó darabig elfogyott. Vacsora után a váci Partcsókák Band élőzenéjére bulizhattunk 23.00 óráig.

Köszönjük a vasárnapi rendrakásban nyújtott segítséget Dankovics Norbertnek, Simon Balázsnak, Simon Gergőnek, Gombor Györgynek.

Köszönjük szépen a segítséget még egyszer mindazoknak, akik a falunap sikeres lebonyolításához munkájukkal jelentősen  hozzájárultak: Horváthné Kocsis Henriettának, Horváth Gyulának, Szakály Henriettának, Dankovics Norbertnek, Gombor Györgynek, Gomborné Ildikónak, Pezenhofferné Marinak, Pezenhoffer Beának, Palinak, Róka Andrásnak és Szakály Ildinek, Róka Andreának, természetesen az egész családnak, a lányoknak a csillámtetoválásért és Andrásnak a lufihajtogatásért. Továbbá köszönet az arcfestésért Tóth Arany kozmetikusnak, az akadálypályán való segítségért Janzsó Andreának, Simon Máténak, Faragó Rékának és Kecskés Lilinek, a karkötőfonásért Polgár Pannának és Polgár Lilinek. Köszönjük az Aranypatak Vadásztársaságnak a minőségi vadhúst. A Gejzír Söröző tulajdonosának, Horváth Lászlónak a színvonalas büfé üzemeltetését.

Köszönjük közművelődési munkatársunknak Jancsurák Ritának a falunap szervezését, és a televízióból is ismert váci Partycsókák Band fellépésének leszervezését is.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni azon dozmati lakóinknak és vendégeinknek, akik jelenlétükkel megtisztelték rendezvényünket, így közösen ünnepelhettük kicsiny, de annál szebb falunkat.

Az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy ezen kiemelt ünnep minden évben megrendezésre kerüljön, hiszen ez rólunk, mindannyiunkról szól.

A fényképek elérhetőek a galériában: Dozmat Község Önkormányzata - Galéria - Falunap 2023.07.29.

 « Vissza az előző oldalra!


Dozmat Község Önkormányzata - Magyar