Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Dozmat Községi Könyvtár
+36304935322
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Dozmat Községi Könyvtár
+36304935322
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Dozmat Községi Könyvtár
+36304935322
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Ízőrzők összefoglaló

2021. szeptember 13., 13:23
Az Ízőrzők televíziós műsor dozmati felvételének évfordulóján írom e sorokat. Jóleső érzés visszagondolni erre a két napra, amikor izgatottan álltunk István kamerája és Ildikó mikrofonja elé.

 

Az első évfordulóra időzítettük az összejövetelt, melynek házigazdái Heni és Norbi voltak, a régi kocsma épületében és udvarán. A hét folyamán előkészültünk a külső és belső térrel, hogy barátságos szép környezetben fogadhassuk a falu Lakóit. Vasárnap ragyogó időben és jó hangulatban már délelőtt nekiláttunk a főzési előkészületeknek.

A főétel a szarvas pörkölt volt dödöllével, a Tibi és a Marika néni irányításával elkészítve. Csilla ismét megfőzte a vadászlevest, most egy kicsit nagyobb fazékban. Edina vadas nyulát és a zsemlegombócot is megkóstolhattuk újra. Ildi is elkészítette a rácsos almáspitét Eszti segítségével.

A délután folyamán a zsúfolásig megtelt belső teremben Marci levetítette a filmet, majd utána köszönetemet fejeztem ki a film szereplőinek és mindenkinek, aki bármilyen módon közreműködött az eseménnyel kapcsolatban. Minden szereplő, támogató, segítő (család) kapott egy, a filmről készített kis füzetet, amiben az elkészített ételek leírása, valamint a filmből kivett képek szerepelnek. Az ajándék füzetet a Zsanettel közösen készítettük, köszönöm a sok segítséget. Ezután jó étvágyat kívánva megkóstoltuk, elfogyasztottuk az elkészült finomságokat, élő muzsikaszó mellett. A Molnár Család: Péter, Eszter, Bence és Luca fergeteg táncos blokkal örvendeztettek meg bennünket, bevonva a közönséget is. Miközben a zenészek elfogyasztották jól megérdemelt vacsorájukat, megjelentek a szőrbe, bőrbe, bundába bújt köcsögdudás, dobos, táncos-csörgős bottal felszerelkezett regölők. Mindenki nagy örömére következhetett a híres dozmati regősének bemutatása. A második előadásba bekapcsolódtak a fiatal fiúk is. Ők adták a botokkal az ütemet a közönség nagy megelégedésére.

Ezzel teljesítettük múltbéli ígéretünket és ez az esztendő sem múlt el regölés nélkül Dozmaton.

Nagyon szép időben egy tartalmas, kellemes délutánt tölthettünk el szeretteink barátaink társaságában.

A rendezvény az Együtt Dozmatért Egyesület anyagi támogatásával valósult meg. Köszönöm Marci mindennemű segítségét. Köszönöm az ételek elkészítőinek a táncosoknak a zenészeknek, a regölőknek , a házigazdáknak és mindenkinek a hozzáállását, munkáját, akik bármilyen módon hozzájárultak a sikeréhez. Köszönöm azoknak is, akik eljöttek és megtiszteltek bennünket jelenlétükkel és ezt a közösségi rendezvényt választották e szép napon.

A „dozmati Ízőrzők” és az Együtt Dozmatért Egyesület nevében:

Tisztelettel

Róka András

A képek itt megtekinthetőek: Ízőrzök 2021

 
« Vissza az előző oldalra!


Dozmat Község Önkormányzata - Magyar