Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Faluház és Könyvtár
+36703676784
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Faluház és Könyvtár
+36703676784
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Elérhetőségek

Dozmat Község Önkormányzata

9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon:
+3694540521
Faluház és Könyvtár
+36703676784
E-mail:
onkormanyzatdozmat@gmail.com

Mozgás, móka, alkotás, na meg a kürtöskalács!

2021. június 02., 20:42
A szeles, hűvös idő ellenére, vasárnap közel 50 gyerkőc látogatott el az Együtt Dozmatért Egyesület által szervezett dozmati gyereknapra. Jó volt végre együtt lenni, beszélgetni, kizökkenni…

A program során, minden érdeklődő gyermek kapott egy kis pecsétgyűjtő füzetet, amibe az egyes állomásokon gyűjthetett pontokat. Ezek az állomások a hullahoppkarikázás, karikadobás, kosárra dobás, ugrókötelezés és kapura rúgás voltak. Miután összegyűjtötték a pecséteket, a füzeteket leadva 2 gombóc fagyira jogosító kupont kaptak, amit a toronyi Pingvin Fagyizóban válthatnak be június 6-ig. Később a füzetet leadók közül eredetileg meglepetést sorsoltunk volna ki, de mivel mindenki nagyon ügyesen összegyűjtötte mind az 5 pecsétet, így úgy döntöttünk, hogy kapjon minden gyermek egy kis ajándékot. Így került kiosztásra sok-sok nyalóka és csoki, a kisebbeknek - vagy aki szeretett volna – egy-egy szuperaranyos hajtogatott lufi.

Visszatérve a programokhoz, a mozgás mellett lehetőség volt alkotni, színezni, rajzolni is. A kreatív asztalnál, szebbnél szebb alkotások születtek kis cserepekből, hungarocellből. A gyerekek fantáziája határtalan volt.

Édességből sem volt hiány! Horgászbottal cukorkákat, csokikat horgászhattak ki a gyerekek. Két horgászat között pedig kötelet ragattak és megmutatták milyen erősek is tudnak lenni. Húzták, húzták, mígnem az egyik oldal borult egy nagyot. Na de ettől csak még inkább jókedvre derült mindenki. 

És még nem beszéltünk arról a finomságról, aminek szerintem senki nem tud ellenállni. Ez pedig a kürtöskalács! Pihe-puha tésztából, cukorba, kakaóba forgatva, parázs felett forgatva csak úgy illatozott.

 

Most pedig szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki eljött a rendezvényre és akik a program során segítettek!

Köszönjük Róka Andrásnak és Szakály Ildikónak, hogy a gyereknap kezdetétől, egészen a végéig, meg még azután is, folyamatosan készítették, sütötték a kürtös kalácsokat és hogy hullahoppkarikáikat, karikadobós játékukat, ugrókötelüket, kötelüket rendelkezésünkre bocsátották. Köszönjük Marika néninek a tészta dagasztását! Valamint köszönöm Andrásnak, hogy megkötözte azt a rengeteg cukrot!

Köszönjük Gombor György polgármesternek a padok, asztalok szállítását, pakolását és a segítséget! Köszönjük Marci anyukájának, Szilvi néninek, hogy a kreatív asztalnál segített a gyerekeknek a sok szépség elkészítésében, Zsebők Györgyinek a színezők nyomtatását és a ceruzákat, Zavada Enikőnek és Csillának az egész napi segítséget, Takó Balázsnak és Botinak az állomáson való pecsételést, Marosfalvy Rékának a pogácsa, sörkifli beszerzését, Berta Marcinak a szervezésben való részvételt és az egész napi segítséget, köszönjük a felajánlott tálca süteményt és köszönjük Gyűrűs Melinek az 50 db lufi meghajtogatását!

A programon készült fényképeket a galériában lehet megtekinteni!

https://dozmat.hu/hu/galeria/gyereknap-2021/

 

Takó-Gódor Zsanett

közművelődési munkatárs


« Vissza az előző oldalra!


Dozmat Község Önkormányzata - Magyar