Dozmat Község Önkormányzata
9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon: 36309025130

Dozmat Község Önkormányzata
9791 Dozmat,
Fiumei utca 26.
Telefon: 36309025130

Történelmi jelentőségű útfelújítások és útépítések Dozmaton!

2018. június 01., 15:40
Nagyszabású munkák kezdődnek.

2018, az útépítések és útfelújítások éve Dozmaton. Soha ennyi útépítés és útfelújítás nem fordult elő Dozmat történelmében. A Magyar Közút beruházásában uniós pályázatnak köszönhetően teljes útfelújítás kezdődött a 400 méter hosszú bekötő úton. Ennek keretében megtörténik a vízelvezető árkok karbantartása, a teljes útfelület remixelése és új aszfaltréteg lefektetése, a padkák megerősítése és az Arany-patak híd teljes felújítása.

Közben az önkormányzat saját belterületi útjain is soha nem látott mértékű beruházások kezdődnek hamarosan. A falu keleti felén az elmúlt években az önkormányzat által kiépített új lakóterületen új aszfaltos út fog megépülni az önkormányzat saját beruházásában 7+3,5 cm vastag aszfaltréteggel.,350 méter hosszban.

A falu másik felén 2 teljes útszakaszon az önkormányzat teljes útfelújítást végez. A Pinkafői és a Szabadság utcák teljes hosszában történik útstabilizáció, új aszfaltréteg terítése, az útpadkák megerősítése, és a Borzolágy híd úttestének teljes felújítása.  Ez kb. 550 méter hosszban jelent útfelújítást.

A képet a Fiumei utca 2 oldali padkájának megerősítése, és kisebb úthibák kijavítása teszi teljessé.

Az önkormányzat saját forrásból ezekre a beruházásokra 2018-ban kb. 26-27 millió Ft-ot fog költeni, melyhez tavalyi évben nyert 3,2 millió Ft belügyminisztériumi állami támogatást.

2010-ben az önkormányzat tulajdonában álló belterületi utak közül mindössze kb. 300 méter szakaszon volt aszfaltos út, a többi helyen kavicsos úton lehetett közlekedni. (A Fiumei utca a Magyar Közút kezelésében áll,  a Szabadásg utca eddig szintén a közút kezelésében állt, de azt 2018-ban átveszi az önkormányzat) Már az elmúlt években is több szakaszon építette át az önkormányzat a kavicsos utat aszfaltossá, és az idei évi útépítések és felújítások következtében egyrészt az összes önkormányzati tulajdonban lévő aszfaltos út vagy új vagy pár éves lesz, illetve 2018-év végére az önkormányzati tulajdonban lévő aszfaltos utak összhossza a 2010-es 300 méterről 1800 méterre növekszik. Ezért nevezhetjük ezeket a fejlesztéseket történelmi jelentőségűnek Dozmaton.

Ezekhez a sikerekhez elengedhetetlen a képviselőtestület jó együttműködése és a képviselők támogatása is, mely Dozmaton nagyban megkönnyíti az önkormányzat munkáját. Ezért minden képviselőt köszönet illeti.

Horváth Ádám, polgármester
« Vissza az előző oldalra!


Dozmat Község Önkormányzata - Magyar